Album

Altid vågen om natten

I slipstrømmen fra Sebastian, Gasolin og Røde Mor, når jeg lige inden 70èrne klinger ud, at udgive dette fantastiske album. Den lokale avis kalder mig “protestsanger”, mens Berlingske taler om “nænsomhed og varme så alle må glæde sig”. Et blivende samarbejde med Flemming Ostermann starter her.

Smid masken

Udkommer på Gyldendals “Exlibris”. Ostermann styrer igen tropperne som er musikere fra Kbh. , Århus og Aalborg. Bl.a. medvirker blæsergruppen fra “Cox Orange” og den skønne Inger Nørgaard med hvem jeg synger “Vi kan bygge en verden sammen” ! Min guitarhelt Ole Fick har tegnet coveret.

Flygtning

Bevidste tekster og simpel rock, der ofte lyder som om den blev spillet i et kælderlokale i Nørre Uttrup for mange år siden, skriver Jyllandsposten. Sangene – et produkt af min tid i Røde Kors asylcentre, bliver indspillet i Kling Klang hos Aalborgs eksperimenterende superguitarist Claus Hvass.

Verden til forskel

Eksperimenterne fortsætter i kælderen hos Claus Hvass. Denne gang et luftigt mix med indtryk fra en verden til forskel. Her er filosofisk New Age, klingende pop, arabisk basarmusik og en profetisk vise om “Perspektivet i svineriet”. Vil du høre havet ? – sæt pick-upèn i skæring 1: “Konkylieland”.

Havner ved havet

Jeg runder de 40 – kigger tilbage og spejder fremad “som en rejsefører uden plan”. Sammen med veloplagte lokale musikere indspiller jeg lunefulde sange med minder fra opvæksten og soldatertiden, om bølgerne der ruller, sikre forårstegn og en sommerdag ved Bulbjerg strand

Basic Needs

Stemningen i studiet og sangene om de svigtede børns basale behov. Det er som en gammel forelskelse der ikke vil slippe.

Min første plade på Engelsk. Det er rå rock og sjælen ud

Nørre Uttrup i mit bakspejl

Nørre Uttrup i det 20. århundrede. Historier min far fortalte mig, skoleminder og portrætter af byens originaler gennem tiderne.

“Han synger og reciterer kalejdoskopiske hjemstavnsberetninger, der får landsbyfreaks til at fælde tårer, punkere til at trampe i gulvet og stenbroens børn til at drømme videre om en bedre tilværelse” “Rockdyret har transformeret sig til visesanger og synger nu på dansk igen”

New York Mayday

Jeg møder Charlie McCoy og en ny rød løber ruller sig ud. Sangene her er mit første favntag med Nashville og endnu et stilskift. Sproget er engelsk Hør f.eks: “Forever Roses” en hyldest til Elvis og”When the parents were Young” hvor jeg synger duet med Laney Hicks

Life Stories

Jeg har startet et bofællesskab for unge med individuelle støttebehov i Aalborg. Sangene popper op og jeg har det fint med at skrive disse meget indfølte sange om folk omkring mig på engelsk. Jeg opdager at Nashville også er til bluesrock og jeg trives i Masterlink Studio hvor Roy Orbison år forinden indspillede “Pretty Woman”

Hello Friend

Alene i Nashville med 10 sange i guitarkassen. Musikerne snapper ideen straks jeg slår tonen an og på 3-4 dage får vi lavet dette stemningsfulde album. Sangene er opsnappet i bofællesskabet i Aalborg, forløst og foreviget i Nashville af gudsbenåede musikere – Thank You Folks !

Langt fra tæt på

Jeg møder guitaristen Ole Albrechtsen og andre nordjyske musikere, snart er vi igang med en ny plade – om livet blandt vilde unge og mere dæmpede gemytter. Vi indspiller hos Erik Olsen og Charlie er med. En instrumental nydelse, skriver Folk og Musik

Ludo Casino Mani

Indeholder bl.a. popperlen “Små infame asociale gnom, en sang på vendelbomål:

“I snø te knæ´n” og den skrækkelige historie om de “3 ting Mette hader”. Ole Berthelsen kommer godt rundt i de mest umulige genrer skriver Ove Nørhave i Nordjyske

Vi mødes på Kap Farvel

Livet på Boulevarden afspejler sig på dette album, der er indspillet i Nashville – og den lokale presse bakker op: Rent musikalsk har livsstilsmusikeren og sangeren Ole Berthelsen fra Aalborg vist aldrig været så alsidig – og spændende som på “Vi mødes på Kap Farvel”

Aalboriginals

Underholdningsnettet giver 6 stjerner og skriver:Det er så tindrende flotte og gennemførte tekster, så man må knibe sig i armen. Er det rigtigt, det her. Har vi virkelige originaler blandt os, der kan skrive så sorgløst, super, let, fornøjeligt, grænseoverskridende, kært, smukt, nærværende og globalt.

 

 

Sangen har ordet

Jeg fejrer 30 års jubilæum som sangskriver og er i byrådssalen med de fortræffelige musikere Steen Lindgaard og Ole Albrechtsen for at fremlægge sagsakter til den politiske dagsorden – Sangen har ordet !

Sange fra den blå planet

En fantastisk process hvor ord og stemninger opsnappet på mine rejser på 5 kontinenter på den blå planet, springer ud som sange på 3 forårsdage i Nashville, hvor jeg indspiller sammen med mit all-time-favourite-Band. Følg mig ned ad Hollywood Boulevard, i Ørkenkaravanen fra Timbuktu, med cykeltaxa i Mandalay, og som Backpacker i Rarotonga.

Østbydreng

Østbydreng indeholder 13 medrivende sange spottet i skæve vinkler og lige på kornet. I Åbningsnummeret sejler vi over havet til København med den gamle rutebåd H.P. Prior og i titelnummeret er vi tilbage i 50èrnes Aalborg østby. Her er sange fra “Skyggernes korridor” og smukke stemningsbilleder fra “Der hvor regnbuen begynder”.

Utaknemmelig

13 nye sange om livet der leves på klods og på trods, i parforhold med ubændig jalouxi.

Her er historier om tabere og vindere, tilbedte kvinder og vragede mænd. Musikken veksler mellem gyngenge countr /blues/rock og indfølte ballader. Der er også et genhør med den gamle sang “Skolebal” om skoleballet på Nørre Uttrup skole, der blev standset ved meddelelsen om mordet på præsident Kennedy.

Barn af tiden

En rejse gennem skiftende tider og miljøer, hvor livet leves og opleves i intense øjeblikke.

Tidens tråd

Ole, dedikeret pigtrådsfan synger med på Beatles-sangen She loves You og sætter elguitaren til radioen hjemme i stuen. Der dystes i flødebolle-spisning, drikkes øl med sugerør og ude i skoven er der pigtrådsparty med Wild West slagsmål og topløs Go Go. Det er de glade tressere uden filter.

Kommer tid..

På sit 20. studiealbum tager Ole Berthelsen pulsen på tidens travle folk, tegner livsforløb og gør status i et nutidigt perspektiv.. Musikken leveres af et fuldtømret band tilsat strygekvartet, indfølte saxofoner og børnekor.. Klassisk folketone, liflig country og pulserende rock med teksten og historien i fokus..

Hvalvær

Sange om verdens tilstand, hvor lokale folk, omgærdet af fake news, blændende skønhed, og lurende farer, klarer sig igennem dagen og vejen. 4 af sangene er oplevet og skrevet på en norsk fyrtårnsø nord for polarcirklen. Andre sange er fra Ole Berthelsens nordjyske hjemstavn

Snakker med giraffer

Persongalleriet er vidtfavnende og farverigt når Ole Berthelsen rapporterer verdens tilstand fra Rubjerg Knude til Limpopo måne. Vi rejser med sommervinden, navigerer blandt landevejsriddere, rundkredspædagoger og en Mr. Vakkelvorn med benene i lås. Vi venter på regn, håber på bedre tider, og er med i det gyldne øjeblik, hvor en lille ny kommer til verden.